Про каву з Індії
На сьогоднішній день Індія експортує 80% врожаю за кордон. Індійська кава славиться своїми унікальними сортами і якістю кавових зерен. Обробка кавових зерен здійснюється переважно вологим способом.
Купити каву з Індії слід тим, хто хоче відчути непередавану насолоду від цього напою.
Сорти
В Індії вирощують не тільки арабіку, але і робусту. Існує безліч мутованих сортів, в які входять обидва види кави.
Найпоширенішими вважаються такі сорти:
- Плантейшн А. Плантації з кавовими деревами розташовані на півдні Індії. Даний сорт має гіркий смак, аромат шоколаду, гвоздики і кардамону. Його часто використовують для розведення м'яких сортів;
- Карнатака. Це найпопулярніший сорт арабіки в Індії. Дерева ростуть в гірській частині країни, що впливає на смакові якості кави. Він трохи кислий, і має м'який ненав'язливий аромат;
- Малабарский Муссон. Основною відмінністю цього сорту від інших, є його суха обробка. Він має густу консистенцію, шоколадний смак і фруктовий аромат;
- Кавери. Це мікс з арабіки і робусти. Сорт славиться своїми неповторними смаковими якостями. Також він додає енергії і здатний надавати хвилюючу дію на організм людини;
- Кент. Це також мутований сорт, який має м'який смак і ароматом шоколаду;
- S795. Найпопулярніший сорт арабіки в Індії. За смаком він нагадує мокко з нотками шоколаду і какао;
- Майсон. Це сорт арабіки, яка росте в горах. Він має яскравий смак, без гіркоти кіслінок та інших домішок. Його аромат досить насичений. Багато хто відзначає, що це найкраща арабіка в цій країні;
- Робуста Каап Роял. Приготований напій має неяскравий, м'який смак і ненав'язливий аромат.
Індійська кава - це тільки органічне вирощування і ручна обробка зерен на всіх етапах. Також, ця країна відома досить хорошою робустой. Саме її додають до різних сортів арабіки для приготування справжнього еспрессо.
Рекомендації з приготування
Для приготування кави в Індії використовуються різноманітні спеції. Вони надають їй унікальний пряний смак і неперевершений аромат.
Для того, щоб зварити каву з Індії, його потрібно спочатку перемолоти в кавомолці. Купувати даний продукт краще зернах.
В молоко розбавлене водою додається кава, кориця, кардамон і суміш перців. Для тих, хто віддає перевагу солодкому напою, насипати цукор і перемішати.
Варити каву слід 3 хвилини. Після цього зняти його з вогню і розлити по чашках, використовуючи ситечко.
Кава в зернах має більш яскравий запах і смак, ніж розчинний продукт.
Зберігати його потрібно в сухому прохолодному місці, в закритій упаковці.
Основні характеристики
Кава з цієї країни має прекрасні смакові і ароматичні якості. Більшість сортів мають насичений аромат, який розноситься по приміщенню в лічені хвилини після приготування напою.
Ціна на каву є досить прийнятною. Кожному гурману буде по кишені спробувати справжну терпку і ароматну каву.
Елітні сорти відрізняються великим розміром зерен, які мають правильну форму і однорідний колір.
Робуста, яка не вимагає настільки уважного догляду як арабіка, додається в різні суміші. Вона ніколи не використовується самостійно, так як має специфічний гіркий присмак. Але в якості додаткового інгредієнта, з нею виходять неймовірно смачні і незвичайні мікси. Вона здатна додати родзинку будь-якого кавового напою у вигляді ледь відчутної кислинки.