Напевно Ви хоч раз відчували розчарування від смаку і запаху кави, який продається в супермаркетах. Замість приємного вабливого аромату - слабкий запах і невиразний смак, який хочеться нівелювати, додаючи молоко і цукор. Чому?

Щоб приготувати справжню каву, зерна повинні бути свіжого обсмажування. Це як хліб свіжої випічки - коли його тільки дістали з печі, він смачний, ароматний і корисний. Але через якийсь час стрімко втрачає свій смак і аромат, перетворюючись в сухарі. І хоча сучасні технології упаковки дозволяють зберігати каву до трьох років, це схоже на консервації. Кава не може бути свіжою і смачною навіть через три місяці, якщо його спеціально НЕ консервувати.

ТІЛЬКИ ПРАВИЛЬНЕ ОБСМАЖЕННЯ ДОПОМОЖЕ РОЗКРИТИ ВЕСЬ ПОТЕНЦІАЛ ЗЕРНА

Вся справа в свіжості обсмажування. Кращі свої якості кава набуває починаючи з 4 дня, а після 60-ти днів поступово стираються смакові відмінності між сортами, смак стає невиразним і плоским.

Кава повинна обсмажуватися в тій країні, в якій споживається, тому що при будь-яких способах зберігання вона втрачає 40% своїх властивостей вже через 70 днів, незалежно від упаковки. Тому ми вирішили самі обсмажувати зелені зерна, під брендом K • Lab (Кей Лаб). Для обсмажування використовуємо тільки свіжі зерна - нові врожаї з Індії, Бразилії, Колумбії, Нікарагуа, В'єтнаму, Гондурасу і Уганди. Обсмажування кави - дуже цікавий процес, і тільки досвідченим шляхом можна вловити потрібну кондицію готовності. За смаковими якостями ми орієнтуємося на те, що подобається покупцям. Наша свіжообсмажена кава не тільки принципово краще за смаком, але і обходиться дешевше продукту з супермаркету.

Експерти налічують близько 200 сортів кави, а основними видами є тільки два: арабіка і робуста. Відрізняються вони тим, що перший вид менш міцний і в ньому простежується помітна кислинка, а другий вид гіркуватий, містить більше кофеїну і надає дуже тонізуючий ефект.

КАВОВІ СОРТИ ЗАЛЕЖАТЬ ВІД МІСЦЯ ЗРОСТАННЯ

Кава, вирощена в різних частинах світу, має різний смак. Більше тисячі різних запахів і відтінків має кожен сорт правильно вирощеної кави, все зерна мають приблизно однаковий розмір і однорідну структуру. І єдиним способом зрозуміти, що Вам підходить, це спробувати їх всі! 

Латинська Америка. Завдяки великим висотам і вулканічному грунту в цьому регіоні, зерна кави часто мають яскраву, майже гостру солодкість, яка особливо добре виражається при середньому обсмажуванні.

Африка. Кава в цьому регіоні часто має ягідні, винні, цитрусові відтінки. А деякі ще й мають пряні нотки.

Азія / Індонезія / Тихоокеанські острови. Кава з цього регіону має низьку кислотність і кілька гіркуватий смак.

Навіщо обсмажують кавові зерна? Обжарка - процес термічної обробки зерен з метою видалення з них вологи. В процесі обсмажування кавове зерно збільшується в розмірі приблизно наполовину і з'являється характерна доріжка посередині, також відбувається окислення жирних кислот, що і надає каві різні відтінки смаку.

На майстрі з обсмажування кави лежить велика відповідальність! 

Від його вміння залежить, додасть він зернам потрібний смак або погубить їх. Для досягнення хорошого результату важливо ежесекудно контролювати процес.

НАШ ВИБІР - СЕРЕДНІЙ РІВЕНЬ ОБСМАЖЕННЯ

Під час обсмажування відбувається формування смаку і аромату кави. У зеленій каві містяться ті ж кислоти, білки і кофеїн, що і в смаженому, але відсутні смакові компоненти. Щоб летючі ароматичні речовини почали звільнятися, кава обсмажується. У смаженомій каві міститься більше 1000 смакових компонентів, і за цим показником кава в два рази обганяє другий найскладніший за смаком продукт - вино, в якому міститься більше 500 смакових компонентів. 

Всю каву ми обсмажуємо до середнього ступеня. Саме середня обжарка дозволяє розкрити 100% смаку і аромату кожного зерна.

ОПТИМАЛЬНІ СРОКИ СПОЖИВАННЯ КАВИ

Протягом перших днів після обсмажування кавове зерно виділяє вуглекислий газ, а зв'язки між амінокислотами і цукрами ще недостатньо міцні. Тому смак напою в цей момент буде неглибоким, кава ще «дозріває».

Щоб уповільнити окислення, ми пакуємо свіжообсмажену каву в спеціальні пакети з дегазаційних клапаном. Він вільно пропускає вуглекісилй газ, що виділяється, але перешкоджає попаданню всередину кисню. Так кава довше зберігається.

У багатьох виробників на пачках вказаний термін придатності кави більше року, смак такого продукту не несе ніякої цінності.

НАША КАВА НЕ ТІЛЬКИ СМАЧНА, А Й ДОСТУПНА

Спробувавши свіжообсмажену каву, Ви зможете оцінити її переваги і стати справжнім шанувальником цього дивовижного напою.

Пропонуємо Вашій увазі свіжообсмажені як моносорти, так і авторські купажі. Відмінність моносортів від сумішей - це характерний і впізнаваний смак. Суміш кави - це відмінний метод створення неповторної комбінації смаку і аромату, причому суміші можна комбінувати з моносортів і самому. 

Скільки ж коштує дуже смачна свіжообсмажена кава? Питання, безумовно, важливе. Ми працюємо тільки з прямими постачальниками якісного орнаніческої зеленої кави, минаючи численних перекупників, що робить наші ціни особливо привабливими.